Cel mai bun aparat foto din anul 2020: Cele mai bune DSLR-uri, aparate foto mirrorless și aparate foto compacte

Cel mai bun aparat foto din anul 2020: Cele mai bune DSLR-uri, aparate foto mirrorless și aparate foto compacte

Bucurați-vă de cel mai bun aparat foto in 2020, care poate să răspundă nevoilor dumneavoastră, dispunând de o gamă variată de opțiuni, începând cu aparatele foto compacte și cele mirrorless până la DSLR-uri
Care este cel mai bun aparat foto în momentul de față? Cel mai bun aparat foto, potrivit cerințelor dumneavoastră nu trebuie să fie neapărat varianta preferată și de un alt fotograf: trebuie să aveți în vedere lucrurile pe care vă doriți să le filmați, precum și bugetul de care dispuneți.

Cu toate acestea, în momentul de față, suntem de părere că Sony Alpha A7 III este cel mai bun aparat foto pentru majoritatea oamenilor pasionați de fotografie, începând cu fotografii entuziasmați care își doresc un dispozitiv dotat cu toate opțiunile, pentru o utilizare generală, până la profesioniștii care pot lucra în diferite aplicații. Este relativ mic și ușor, captează imagini și videoclipuri grozave, și funcționează cu ajutorul unei colecții crescânde de lentile de înaltă calitate, furnizate atât din partea celor de la Sony, cât și din partea altor terți.

Ce veți face în situația în care nu sunteți sigur de ce aveți nevoie? Puteți să vă gândiți la ce nevoi aveți, la un preț-limită, sau la o modalitate de lucru. Poate că vă doriți să cunoașteți lumea filmărilor mirrorless și poate că dispuneți de un buget restrâns? Poate că ceea ce vă doriți cu adevărat este ca înregistrarea video să fie de înaltă calitate? Sau poate că vă doriți doar un aparat foto de dimensiuni mici, perfect pentru vacanțe și călătorii? Întrebându-vă chiar și dacă vă doriți un aparat foto care să funcționeze cu ajutorul unor lentile diferite, veți putea reduce sfera de selecție la câteva opțiuni mai ușor de gestionat.

O parte din dificultățile preîntâmpinate se referă la existența numeroaselor încrucișări între formate. De exemplu, este posibil să achiziționați anumite aparate foto bridge superzoom, concepute cu ajutorul unor lentile uriașe, care concurează cu calitatea DSLR-urilor și a camerelor mirrorless, din anumite puncte de vedere. De asemenea, în momentul de față, este posibil să achiziționați aparate foto mirrorless care dispun de un cadru complet, având o dimensiune mai mică decât cea a DSLR-urilor, care se remarcă prin dimensiuni mai mici a senzorilor APS-C.

Dacă vă doriți un randament de înaltă calitate, atunci un aparat foto conceput cu lentile interșanjabile reprezintă varianta potrivită. Senzorii de dimensiuni mari, care pot capta foarte multă lumină, în combinație cu multe alte opțiuni de lentile și cu suportul unor accesorii suplimentare, fac ca aceste aparate foto să fie o alegerea gândită cu atenție de mulți fotografi din întreaga lume. Nu vă doriți să luați cu dumneavoastră doar un aparat foto compact, pe care să îl utilizați zilnic, pe parcursul călătoriilor? Apoi, asigurați-vă că dispuneți de un senzor de dimenisuni mari de 1-in, pentru a crește calitatea imaginii, obținând un rezultat superior celui realizat în mod normal cu ajutorul aparatelor foto compacte. Sau puteți avea în vedere un aparat foto superzoom în stil bridge, întrucât, deși veți pierde avantajul portabilității în cazul unui dispozitiv compact, veți putea obține un nivel de zoom mai calitativ.

Iată care sunt cele mai bune aparate foto din acest moment.

Sony Alpha A7 III: Cea mai bună cameră, în general

  • Sony Alpha A7 III: O variantă perfectă la un preț avantajos face ca aceasta să fie alegerea noastră preferată
Sony Alpha A7 III


Sony a muncit din greu pentru a realiza setul de funcții de care dispune aparatul foto Alpha A7 II (poziția 7) special pentru succesorul său, iar în timp ce o parte din luciul său a fost acaparat de modelele mai noi, A7 III rămâne încă un aparat foto extrem de popular –, mulți utilizatori DSLR ajungând să aleagă această opțiune. În afară de caracteristicile sale principale, acesta dispune de o stabilizare a imaginii bazată pe senzori, un sistem hibrid autofocus, care acoperă aproximativ 93% din cadru și o durată de viață a bateriei mult mai lungă decât cea avută anterior. De asemenea, Sony a creat câteva lentile impresionante, iar in acest moment, dispune de alte 51 de opțiuni native, însă în situația în care nu vă veți încadra în buget, alegerea unui Alpha A7 II mai vechi ar fi o alternativă bună.

Vezi detalii si specificații: Sony Alpha A7 III

Nikon Z7: Cel mai bun aparat foto mirrorless

  • Nikon Z7: Primul aparat foto Nikon cu un cadru complet, de pe piața mirrorless, este cu adevărat impresionant
Nikon Z7


În prezent, dacă vă doriți un aparat foto mirrorless care să poată curprinde toate fronturile cheie, veți putea alege în funcție de numărul de aprecieri obținute de aparatul foto Alpha A7R III conceput de cei de la Sony, aparatul foto Z7 conceput de cei de la Nikon și aparatul foto S1R–conceput de cei de la Panasonic, însă aparatul foto Z7 va primi votul nostru. Deși prin intermediul primelor două aparate foto a fost lansată cea mai recentă serie Z a companiei, Z7 îmbină un senzor excelent de 45MP, cu o înregistrare video de 4K, un vizor impresionant și o posibilitate de manevrare excelentă grație unei sfere de cuprindere generoase, însă toate aceste caracteristici sunt dispuse într-un corp mai ușor și mai compact decât cel al DSLR-urilor. Îl puteți utiliza, folosind lentilele F-mount, mulțumită adaptorului FTZ, deși parteneriatul cu NIKKOR Z 24–70mm f/2.8 S reprezintă o combinație ucigătoare. Vă doriți ceva similar, însă diferit? Aparatul foto Alpha A7R III pus la dispoziție de cei de la Sony este probabil cel mai apropiat rival al său in acest moment.

Vezi detalii si specificații: Nikon Z7

Olympus OM-D E-M10 Mark II: Cel mai bun și ieftin aparat foto mirrorless

  • Olympus OM-D E-M10 Mark II: Reprezintă exemplul primordial al unui model mai vechi, care încă joacă un rol important pe piața actuală, oferind un preț avantajos
Olympus OM-D E-M10 Mark II


Seria de aparate foto OM-D E-M10 oferită de cei de la Olympus, s-a remarcat de multă vreme printr-o alternativă mai accesibilă la modelele sale E-M5 și E-M1, iar această a două completare a seriei se găsește, în acest moment, la un preț mai avantajos. În timp ce noua opțiune E-M10 Mark III oferă câteva avantaje –, videoclipurile 4K fiind principalul avantaj –, opțiunea mai vechea Mark II oferă o cameră asemenatoare, dar la un preț mult mai avantajos. Cele mai importante componente includ stabilizarea imaginii bazată pe senzori cu cinci axe, pentru realizarea unor videoclipuri clare și capturarea unor fotografii explicite, precum și un corp compact și atent conceput, cu un vizor electronic detaliat. Pentru cei care folosesc aparatele foto mirrorless și își doresc un aparat cu un spațiu puțin mai mare decât cel normal, E-M10 Mark II este probabil cea mai bună variantă, in acest moment.

Vezi detalii si specificații: Olympus OM-D E-M10 Mark II

Nikon D850: Cel mai bun DSLR

  • Nikon D850: Un aparat foto solid și robust, furnizat în toate sectoarele
Nikon D850


Fiind probabil cel mai bine rotunjit și versatil DSLR existent pe piață, aparatul foto D850 este potrivit pentru fotografii entuziasmați și profesioniști, care sunt în căutarea oricărei îmbunătățiri, începând cu viteza și rezoluția aparatului până la obținerea de videoclipuri de înaltă calitate. Corpul este construit dintr-un aliaj de magneziu rezistent la intemperii și este finisat cu butoane care pot fi iluminate în cazul utilizării lor la o lumină scăzută, în timp ce generosul sistem AF format din 153 puncte dispune de 99 de puncte încrucișate, în vederea menținerii unui aspect cât mai senzitiv. Vechimea sa a condus, de asemenea, la o reducere a prețului, ceea ce îl face să reprezinte o opțiune rentabilă pentru fotografii pasionați de peisaje, pentru fotografii de nunți, sport sau natură-dar în situația în care nu dețineți până în acest moment nicio optică, AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8E ED VR reprezintă un partener perfect. Iar în situația în care veți avea nevoie de un Nikon DSLR dotat cu un cadru complet, însă nu veți dispune de suficienți bani, veți putea încerca un Nikon D750.

Vezi detalii si specificații: Nikon D850

Canon EOS Rebel SL2: Cel mai bun și ieftin DSLR

  • Canon EOS Rebel SL2: Nu este cel mai nou model DSLR, însă nu vă lăsați descurajați de acest aspect
Canon EOS Rebel SL2


Odată cu apariția modelului EOS Rebel SL3, EOS Rebel SL3 (cunoscut, de asemenea, și sub denumirea de EOS 200D în afara SUA) s-ar putea să nu fie atât de relevant. Cu toate acestea, în situația în care nu veți avea nevoie de videoclipurile 4K și sunteți mulțumiți să capturați fotografii la o calitate maximă de 5fps, veți putea la fel de bine să alegeți aceast model mai vechi și să economisiți bani. Apreciem beneficiile sistemului de operare AF CMOS Dual Pixel, care realizează o focalizare plăcută și rapidă, atunci când folosiți opțiunea de vizualizare live, precum și în momentul înregistrării video, iar ecranul său tactil flip-ouț este, de asemenea, foarte receptiv. Ar fi minunat să beneficiați de mai multe puncte AF, atunci când utilizați vizorul , pentru că, momentan, sunt disponibile doar 11 puncte –, însă pentru majoritatea oamenilor acest lucru nu reprezintă o piedică în obținerea unei focusari calitative.

Vezi detalii si specificații: Canon EOS Rebel SL2

Sony Alpha A9: Cea mai bună cameră pentru profesioniști

  • Sony Alpha A9: Un aparat sport, care a beneficiat recent de actualizări AF intense
Sony Alpha A9


Fără îndoială, fiind cea mai serioasă amenințare pentru aprecierile obținute de cei de la Nikon D5 și Canon EOS-1D X Mark II, A9 este un aparat foto sport foarte interesant. Sistemul de focalizare se lipește de cei vizați ca un lipici, iar acest lucru a fost îmbunătățit grație unei actualizări recente a firmware-ului, pentru ca modul de 20fps de fotografiere în rafală să funcționeze fără nicio întrerupere a vizorului. Faptul că Sony se concentrează pe elaborarea unor teleobiective serioase (și scumpe), pentru a-i provoca pe cei de la Canon și Nikon, acest lucru nu conduce decât la creșterea credibilității lor, în momentul în care se are în vedere realizarea unor filme profesioniste de acțiune.

Vezi detalii si specificații: Sony Alpha A9

Sony Alpha A7 II: Cel mai bun și ieftin aparat foto dotat cu un cadru complet

  • Sony Alpha A7 II: Acest model de tip mirrorless, de ultimă generație oferă o multitudine de avantaje pentru fotografii pasionați, care nu dispun de un buget însemnat
Sony Alpha A7 II


În timp ce modelul Z6 conceput de cei de la Nikon poate reprezenta un aparat foto excelent și accesibil, dotat cu un cadru complet, preferat de foarte mulți utilizatori, considerăm că modelul A7 II conceput de cei de la Sony reprezintă o opțiune mai bună, în cazul în care vă doriți să economisiți bani, fără a face compromisuri referitoare la calitatea produsului. În prezent, este mult mai ieftin decât modelul Z6 și oferă aproape aceleași beneficii, cum ar fi un cadru complet de 24MP, un LCD înclinat și o stabilizare a imaginii bazată pe senzori. Nu realizează videoclipuri 4K, iar EVF-ul său nu este atât de detaliat, însă, dacă vă veți raporta la banii pe care i-ați investit, nu veți găsi o opțiune mai bună. Faptul că funcționează cu ajutorul unei game interesante de lentile de înaltă calitate, concepute de cei de la Sony, precum și alte terțe persoane, vă va determina să înțelegeți că banii pe care i-ați economisit au fost investiți în aceste lentile minunate. Ne place acest model, însă A7 III (poziția 1) este o opțiune mai puternică, în cazul în care vă veți permite să faceți această achiziție.

Vezi detalii si specificații: Sony Alpha A7 II

Panasonic Lumix ZS200: Cel mai bun aparat foto pentru călătorii

  • Panasonic Lumix ZS200: Lentilele de dimensiuni mari conduc adesea la ideea existenței unor senzori mici, dar nu și în acest caz
Panasonic Lumix ZS200


Modelul anterior Lumix ZS100 conceput de cei de la Panasonic a fost primul aparat foto care dispunea de un senzor de 1-inch și un obiectiv cu zoom larg, încorporate într-un dispozitiv de dimensiunea unui buzunar, ceea ce îl face candidatul perfect pentru vacanțe și călătorii. Modelul Lumix ZS200 (cunoscut, de asemenea, și sub denumirea de Lumix TZ200 în afara SUA) se remarcă prin evoluția caracteristicilor enunțate anterior, dispunând de un obiectiv de dimensiuni mai mari, alături de un vizor electronic mai bun, un LCD mai detaliat și o durată mai lungă de viață a bateriei. Toate aceste caracteristici îl fac să se deosebească de altele modele, cum ar fi următorului său rival-Sony RX100 Mark IV-care este în continuare considerat mult prea scump. Dacă nu vă doriți un zoom puțin mai mic, modelul anterior Lumix ZS100 ar putea fi varianta potrivită pentru dumneavoastră, iar dacă vă doriți o utilizare în stil DSLR, atunci modelul RX10 III conceput de cei de la Sony merită o șansă.

Vezi detalii si specificații: Panasonic Lumix ZS200

Sony RX100 IV: Cel mai bun și avansat aparat foto compact, de tip point-and-shoot (încadrează și fotografiază)

  • Sony RX100 IV: Acesta este un aparat compact și solid, conceput cu un senzor de dimensiuni mari și un obiectiv cracking
Sony RX100 IV


Modelul RX100 IV este suficient de mic pentru a încăpea, în general, în buzunarele oamenilor, dar, cu toate acestea, reușește să captureze imagini și videoclipuri care pot rivaliza cu cele realizate de aparatele foto interșanjabile. Acest lucru se rezumă în mare măsură la un senzor de dimensiuni mari de 1-inch, la un obiectiv fin și la expertiza de procesare Sony. Totuși, Sony a reușit să găsească un spațiu potrivit pentru un EVF de înaltă calitate, ascuns în interiorul plăcii superioare, atunci când nu este folosit. În timp ce seria RX100 a cunoscut două modele suplimentare excelente, din momentul lansării modelului RX100 Mark IV , funcționalitatea lor extra aduce noi cerințe cu privire la prețurile cunoscute, plasând dispozitivul la îndemâna multor persoane interesate. Acesta este motivul pentru care RX100 Mark IV primește votul nostru, pentru că le poate oferi utilizatorilor cu un buget mediu tot ceea ce au nevoie, la un preț mult mai accesibil.

Vezi detalii si specificații: Sony RX100 IV

Panasonic Lumix GH5: Cel mai bun aparat foto pentru videoclipuri

  • Panasonic Lumix GH5: Modelul GH5 încorporează numeroase instrumente video, care nu pot fi întâlnite în cazul multor aparate foto
Panasonic Lumix GH5


Linia GH de aparate foto mirrorless, concepută de cei de la Panasonic, se adresează celor care au nevoie de puțin mai multă putere video decât cea oferită de majoritatea aparatelor foto mirrorless, iar GH5 este (probabil) cel mai avansat model până în acest moment. Deși este mai vechi decât modelul GH5S care l-a succedat, prezența stabilizării imaginilor bazate pe senzori îl face să fie o opțiune mai flexibilă pentru cei care preferă mobiltatea, în timp ce senzorul cu rezoluție mai mare realizează linii mai detaliate. Deasupra corpului solid al dispozitivului, remarcabil prin specificațiile sale de bază, există o serie de instrumente video suplimentare, localizate atât în vârful de focalizare, cât și în zona monitorului în formă de undă și a suportului de fotografiere anamorfica. Mai mult, întrucât se află pe piață de suficient de mult timp, prețul acestuia a scăzut vizibil, făcându-l accesibil unui număr mai mare de persoane.

Vezi detalii si specificații: Panasonic Lumix GH5

Sending
User Review
5 (2 votes)

What are your thoughts?